Aktivity projektu

Workshopy metody Grunnlaget

V uplynulém povelikonočním týdnu se u nás v Klice konal workshop metody Grunnlaget v rámci projektu „Být spolu“ který realizujeme společně s Velký Vůz Sever a Pedverket Kompetanse.

Právě norští lektoři ze společnosti „Pedverket kompetanse“ přijeli školit české pedagogy v metodě pojmového učení, které přináší nový pohled na výuku dětí. Workshopy se konaly ve dvou termínech a to od úterý 19. dubna do pátku 22. dubna a poté od pondělí 25. dubna do čtvrtka 28. dubna 2022.

První workshop byl určený převážně pedagogům, druhý pak asistentům ve třídách. Workshop byl koncipován do dvou části – přednáškové a poté i praktické části. Účastníci si odnesli mnoho zajímavých informací a podnětů o konceptu pojmového vyučování podle modelu konceptuálního vyučování norského pedagoga Magne Nyborga, který posléze více rozpracovali a dále rozvíjeli právě lektoři Gunvor Sønnesyn a Morten A. Hem.

Dále měli účastníci možnost nahlédnout do boxů od společnosti Pedverket Kompetanse, které jsou plné různých pomůcek pro práci s dětmi. Poskytnuta jim byla i česká verze jejich prezentace, stejně jako publikace, kterou v roce 2011 vytvořila společnost Člověk v tísni spolu s paní Gunvor Sønnesyn. V rámci jejich spolupráce vznikla česká verze „Metodologie Grunnlaget“ kterou vytvořila Gunvor Sønnesyn. 

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *