nápady a tipy,  Pro zajímavost

V Liberci vznikl senzorický pokoj

V Motyčkovic klice v Liberci se nápad na vytvoření senzorického pokoje rodil už od roku 2016. Pokoj inspirovaný terapeutickou metodou Snoezelen probouzí a podněcuje všechny smysly. Vznikl nejdříve jako Pokoj paní Láryfáry, který se v roce 2019 otevřel ve třech podobách veřejnosti i kolektivům z MŠ. V období lockdownů musel být pokoj uzavřen.

Nyní, díky podpoře Norských fondů, byl pokoj znovu otevřen a vybaven profesionálními pomůckami. Pokoj je jedinečným, inspirativním a kouzelným místem. Navštívit jej mohou od dubna 2023 školní kolektivy z MŠ, ZŠ i SŠ. Pokoj je otevřen veřejnosti, individuálním návštěvám a je možné v něm realizovat i potřebné terapie. V současné chvíli je prostor inspirovaný mořem a jeho vybavení splňuje standardy vybavení Snoezelen místností. Je též potěšením pro oko a místem pro relaxaci a zastavení v „jiném“ světě.

V sobotu 27. května 2023 v rámci akce „Výletu za pohádkou“, bylo možné v pokoji shlédnout divadelní představení s názvem „Malá, mořská, jiná …“, které je vytvořeno speciálně pro tento specifický prostor. Představení nabízí Motyčkovic klika od září 2023 školám, stejně tak i návštěvy pokoje.

Jedná se o jedinou Snoezelen místnost na Liberecku otevřenou veřejnosti.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *