Aktivity projektu

Podpora rodin s PAS

Parta Astronautů, neboli podpůrná rodičovská skupina, je součástí projektu “Být spolu” od ledna 2022. Jejím úkolem je podpora a pomoc rodičům dětí s PAS, ale i rodičům dětí s jinými neuro vývojovými poruchami. Rodiče tak v bezpečném a příjemném prostředí mohou sdílet své zkušenosti, radosti i strasti, mají možnost setkat se s odborníky, pedagogy, terapeuty, ovšem hlavně se potkat s lidmi s podobnými problémy či životními zkušenostmi a získat nové přátele.

Setkávání probíhá pravidelně vždy jednou do měsíce v prostorách Motyčkovic kliky z.s. (leader projektu). Druhé neformální setkání je také jednou do měsíce, probíhá však na různých místech pro zabavení dětí – ZOO, Muzeum, Dino park, Tasmánie a jiné. Setkávání je volně přístupné veřejnosti a mohou se ho účastnit nejen rodiče dětí s PAS, ale i zájemci z řad pedagogů, psychologů či jiných odborníků, kteří mají zájem o sdílení zkušeností, stejně jako prarodiče či jiní rodinní příslušníci, kterých se tato problematika dotýká.

Poslední měsíce setkání více zaměřujeme na pomoc a podporu rodičům jako pečovatelům. Ti hlavně potřebují péči a pochopení. Setkání tedy cílí více na relaxaci a terapii pro rodiče.  Připravujeme pro ně odborné terapeutické aktivity, vedené relaxace, odpočinkové a sebe rozvojové aktivity. Mají tak možnost si u nás odpočinout, relaxovat a zklidnit svoji mysl, utříbit myšlenky. Z tohoto důvodu je v době setkání Party Astronautů zajištěno hlídání dětí.

Pozvánky a termíny setkání je možné sledovat na webu Motyckovic klika nebo na facebooku, a to na stránkách projektu „Být spolu“ nebo přímo ve facebookové skupině pro zájemce o setkávání.

Projekt „Být spolu“ je financován z fondů EHP 2014 – 2021 program Zdraví MZČR a právě díky jeho podpoře mohla vzniknout tak potřebná aktivita. Věříme, že setkávání a sdílení je oporou v nelehkém života bytí rodičů dětí a dospívajících s PAS.  

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *