Aktivity projektu,  Pro zajímavost

Liberecké trhy se stánkem jinakosti …

Duben je měsíc Autismu, hned jeho druhý den je i mezinárodním dnem porozumění Autismu. Právě v duchu porozumění a seznámení se s touto problematikou se nesl program v jednom ze stánků Libereckých Velikonočních trhů. Ve stánku se od neděle 2. dubna do pátku 5. dubna vystřídaly významné organizace, spolky či školy z kraje, které pracují s dětmi s PAS či jinou neuro-vývojovou poruchou. Veřejnost se tak každý den mohla ve stánku potkat s odborníky a lidmi, kteří se s lidmi s Autismem setkávají každý den při své práci.

Doprovodnou celotýdenní hrou byla tajenka, kterou si mohli návštěvníci vyplnit. Indicie pro jednotlivá slova museli získat od jiných stánkařů a výsledným slovem v tajence bylo právě POROZUMĚNÍ, které je potřeba při práci nejen s lidmi a dětmi s PAS.

Navzdory chladnému a větrnému počasí navštívilo Liberecké trhy mnoho návštěvníků, samotnou tajenku pak vyplnilo přes 100 dětských i dospěláckých účastníků akce. Děkujeme za podporu města Liberec, které stánek pro tyto aktivity uvolnilo a poskytlo. Je vidět, že Autismus své pochopení nachází …

Více fotografií najdete zde!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *